OM OS

Vi inviterer unge klassiske strygere og pianister til et internationalt sommerakademi, der tager udgangspunkt i en kulturel udveksling mellem Danmark og Frankrig.

Vores akademi er først og fremmest et læringsmiljø for unge musikere, hvor de kan forbedre sig på sit instrument, øve sig i at optræde og forberede sig til deres projekter. Derudover tror vi på at skabe muligheder og konkrete erfaringer for eleverne;

Professionelle koncertpriser på adskillige festivaler, udveksling af elever mellem sommerakademier, koncerttøj og/eller udstyr vil blive uddelt som priser til flere studerende ved akademiets afsluttende koncerter.

VORES UNDERVISERE

Vores professorer er anerkendte musikere og pædagoger, der kommer fra de nordiske lande og Frankrig og som underviser i prestigefyldte institutioner. Strygeres solo-timer vil blive akkompagneret af en pianist

Ansøg

Julia Mustonen-Dahlkvist


Piano

Professor og leder af klaverafdelingen ved Ingesund Musikakademi, Karlstad Universitet. Hun er kunstnerisk leder af Glasfjordens Musikfestival, formand for Ingesund Piano Foundation, kunstnerisk leder af Nordic Piano Competition og grundlægger og leder af Nordic Junior Piano Competition. Julia Mustonen-Dahlkvist har bragt Musikhögskolan Ingesund frem på den internationale scene ved at udvikle unge pianisters talent til multi-prisvindende kunstnere med store karrieremuligheder.

Hortense Cartier-Bresson


Piano

Hun er professor ved CNSM siden 2011 og har undervist i klaver og kammermusik ved CNR de Boulogne-Billancourt i mange år. Som etableret kammermusiker har hun spillet med mange musikere, herunder Roger Muraro, Pierre Fouchenneret, Ayako Tanaka, Nicolas Baldeyrou og Ebène Quartet. Hun giver masterclasses i Frankrig, Finland, Schweiz, Tyskland, Spanien og mere regelmæssigt på UDK University i Berlin, hvor hun er gæsteprofessor.

Kristoffer Dolatko


Violin

Medstifter af French Connection Academy, Kristoffer har årtiers erfaring med talentudvikling med adskillige prisvindende studerende. Han underviser på Chetham’s School of Music i Manchester, MGK-Østjylland på Aarhus Musikskole og på Center for talentudvikling in Sverige og Syddansk Musikkonservatorium - Odense/Esbjerg. Han udgiver i år sin pædagogiske bog med sin egen metode.

Christina Åstrand


Violin

Christina Åstrand har hele sit liv eksperimenteret med den helt ny musik. Hun har opført utallige værker af nulevende komponister; flere danske komponister har komponeret værker specielt til hende. Christina Åstrand en stor indsats internationalt for at udbrede kendskabet til dansk musik. I 2019 blev hun nomineret til Nordisk Råds Musikpris

Jon Dahlkvist


Viola

Jon Dahlkvist arbejder som kammermusiker, underviser og projektleder. Han er grundlæggeren af ​​Dahlkvist-kvartetten, som i 2018 modtog en Grammy for årets bedste klassiske plade. Strygekvartetten har turneret flittigt i europæiske koncertsale. Dahlkvist underviser i kammermusik og bratsch alt imens han leder bacheloruddannelsen på Musikkonservatoriet Ingesund. Han er også leder af Glasfjordens Musikfestival i Arvika, Sverige.

Henri Demarquette


Cello

Henri Demarquette underviser på Ecole Normale de Musique Cortot i Paris og har en karriere som international solist og kammermusiker samt udvikler af parallelle projekter som Vocello. Han har spillet som solist med orkestre som Orchestre National de France, London Philharmonic og Wiener KammerOrchester. I 2015 grundlagde han en strygekvartet med Augustin Dumay, Svetlin Roussev og Miguel da Silva.

Jean-Baptiste Doulcet


Improvisation

Bestyrelsesmedlem hos French Connection Academy. Solist, pianist, improvisatør og komponist, Jean-Baptiste vandt 4. prisen ved Long-Thibaud konkurrencen i 2019 med Martha Argerich som formand for juryen samt Modern Times' pris ved Clara Haskil 2019. Udover sin pianistkarriere i Europa, har han improviseret hele sit liv gennem solokoncerter, i duo-battles eller live til stumfilm, som er blevet vist på adskillige festivaler. Han underviser i improvisation forskellige steder, blandt andet på Liszt-festivalen i Châteauroux (Lisztomanias), eller som kunstner i residens på et af Paris' konservatorier.

PRISER

Vi tror på at skabe faglige muligheder for vores studerende, således at der erfares konkrete professionelle erfaringer og at der opbygges CV'er under elevernes uddannelse. Professionelle koncertpriser inden for festivaler, udveksling af elever mellem akademier, netværk, koncerttøj eller udstyr er, hvad du kan finde nedenfor.

PRAKTISK INFORMATION

French Connection Academy stræber efter at skabe en flydende og berigende musikalsk oplevelse for alle deltagere. Her er en oversigt over vores program i Odense :

Kursuspris

Kursuspris: 2.000 kr. Kursusprisen inkluderer:
 • 3 timers solotimer
 • Mulighed for en videoproduceret masterclass
 • Daglige huskoncerter i Odense Rådhus’ Festsal
 • Mulighed for at optræde i de 2 afsluttende koncerter med præmieoverrækkelser
 • Mulighed for at vinde præmier på bl.a. festivaler i Danmark og Frankrig
 • Foredrag om dansk og fransk kultur med Catherine Lefebvre og Carl Nielsen Museum
 • Et sæt personaliserede strenge for hvert instrument fra Larsen Strings (sponsor)
 • Mulighed for osteopatiske behandlinger ved Aarhus Osteopati (sponsor)

 • Indlogering

  Indlogering mellem 1.560-1.800 DKK 1.-6. juli
  Du har to muligheder:
 • At bo sammen med andre FCA elever gennem vores samarbejder med lokale Airbnbs (1560-1800 DKK/elev for 1.-6. juli)
 • At arrangere privat indkvartering selvstændigt

 • Måltider

 • Alle måltider serveres i Odense Symfoniorkesters kantine.
 • Café Fleuri leverer morgenmad og aftensmad til kantinen, mens frokosten laves af orkestrets kantine.
 • Der er en kaffe/te-station tilgængelig hele dagen.
 • Prisen for måltider tilføjes snarest.

  Ansøgningsperioden er fra 21. februar til 15. april 2024. Du er velkommen til at ansøge med en video på 10-15 minutter med frit repertoire, højst et år gammelt (fra januar 2023).

  KALENDER

  Et overblik over de større begivenheder for FCA - akademi og koncerter 2024 - husk at hold dig orienteret da kalenderen kan blive opdateret.

  INDHOLD

  Et kort oversigt over nogle af de fantastiske ting, du vil opleve og få adgang til på akademiet.

  Soloundervisning


  3 x 60 minutters solotimer - i undervisningslokaler bl.a. udlånt af Odense Symfoniorkester, hvor akademiets elever kan lytte til hinandens timer.

  Daglige huskoncerter


  De daglige huskoncerter er interne og afholdes hver aften; Vi sætter stor pris på og opmuntrer til at elever spiller sit repertoire til koncerterne. Dermed kommer de i betragtning til akademiets to afsluttende pris-koncerter.

  Priskoncerter


  Består af én lang afsluttende koncert i to dele, åben for offentligt publikum. Lærerne tilrettelægger programmet med hensyntagen til det repertoire, de har arbejdet med, og balancen i den generelle timing. Prismodtagerne bliver valgt gennem et bestyrelses- og lærermøde.

  Masterclasses


  Soloundervisning åben for offentligheden og filmproduceret. Videoen bliver tilgængelig online senere og vil give andre musikere mulighed for at drage fordel af vores underviseres pædagogiske værktøjer og opdage elevernes talent.

  Inspirerende foredrag


  Med dette års tema, Travel Tales, in mente, vil der være to foredrag; den ene om dansk og fransk kulturhistorie og den anden Carl Nielsen og hans rejser. Til sidst vil vores sponsor Aarhus Osteopati tale med os om forebyggelse af skader og musikeres helbred.

  Coaching


  Akademiets coach og tillidsperson kan bookes til en session af alle, der deltager på akademiet for at få vejledning om emner som koncertnerver, mindfulness, personlig udvikling mm.

  LEDELSE

  Ansigterne bag French Connection Academy

  Ansøg

  Emilie Callesen


  Direktør

  Uddannet Master i Musik, violin fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København. Emilie har i forvejen mange års erfaring med bestyrelser og økonomiudvalg i forskellige sammenhænge (Skoler, festivaler mv.), ligesom hun har initieret og medstiftet Konservatoriestuderendes Fællesråd. Derudover har hun erfaring med at engagere frivillige til demokratiske arrangementer udover sine musikalske talenter.

  ecd@frenchconnectionacademy.com

  Kristoffer Dolatko


  Pædagogisk Leder

  Danmarks helt egen talentudvikler for unge klassiske violinister. Kristoffer underviser mange dygtige og prisvindende studerende i Aarhus, Esbjerg, Vänersborg (SE), Manchester (UK), foruden hans tilstedeværelse og ledelse af internationale masterclasses og konkurrencer. Kristoffers pædagogiske erfaring har med andre ord stor betydning for French Connection Academy.

  kdolatko@frenchconnectionacademy.com

  Jean-Baptiste Doulcet


  Internationale Relationer

  Solist, kammermusiker, komponist, improvisatør og akkompagnatør - kært barn har mange navne. Jean-Baptiste bruger sin hyppige koncertvirksomhed og netværk til at bringe franske sponsorer og samarbejdspartnere til akademiet.

  jbd@frenchconnectionacademy.com

  VORES SAMARBEJDSPARTNERE

  Akademiet ville ikke være muligt uden hjælp fra en lang række personer og institutioner. I dette afsnit fejrer og hædrer vi vores samarbejdspartnere. En stor tak for jeres generøsitet.

  Carl Nielsen Legat

  FUNDING

  https://nielsen-legat.dk

  William Demant Fonden

  FUNDING

  https://www.williamdemantfonden.dk

  Gourdon Fonds

  FUNDING

  https://gourdonfonds.com

  Syddansk Musikkonservatorium

  PRIZE-COLLABORATOR

  https://www.sdmk.dk

  Odense Musikskole

  COLLABORATION AND LOCATION

  https://www.odensemusikskole.dk

  Academie Internationale D´ete de Nice

  PRIZE-COLLABORATOR

  https://www.mymusicampus.fr

  Naturfrisk

  SPONSOR

  https://naturfrisk.dk

  Larsen Strings

  SPONSOR

  https://larsenstrings.com

  Jardin Musical

  PRIZE-COLLABORATOR

  https://www.jardinmusical.org

  Frederikskirken

  PRIZE-COLLABORATOR

  https://frederikskirkenparis.dk

  Det Franske Kulturcenter i Danmark

  FUNDING AND PRIZE-COLLABORATOR

  https://institutfrancais.dk/fr

  G'Vine

  SPONSOR

  https://g-vine.com/fr/

  Maison Villevert

  FUNDING

  https://www.maisonvillevert.com

  ODENSE SYMPHONY ORCHESTRA

  LOCATION AND ADMINISTRATIVE SUPPORT

  https://odensesymfoni.dk/koncerter/

  Pianoteket

  SPONSOR

  https://pianoteket.dk

  Odense Kommune

  SPONSOR

  https://www.odense.dk

  Luther Pierre Barthel

  SPONSOR

  https://www.pierrebarthel.com

  Salute

  SPONSOR

  www.salutevin.dk

  Skovgaard Guldsmed & Urmager

  SPONSOR

  www.skovgaardguld.dk

  Aarhus Osteopati

  SPONSOR

  www.aarhusosteopati.dk

  A.C. Perch’s Thehandel

  SPONSOR

  https://perchs.dk/odense/

  Kontakt os

  Alle vores kontaktoplysninger samlet under ét tag. Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål.

  Kontakt information

  French Connection Academy

  +33 (0) 7 83 88 11 27

  apply@frenchconnectionacademy.com

  sponsor@frenchconnectionacademy.com

  collab@frenchconnectionacademy.com

  voluntary@frenchconnectionacademy.com

  Vi kan fanges mellem 09:00 til 18:00

  Social media

  Vedtægter

  c/o Linda Callesen, Sølvstenvej 21, 8450 Hammel, Denmark

  CVR-Nr.: 42409065

  © 2024 French Connection Academy.

  HAR DU SPØRGSMÅL? SEND OS EN BESKED!

  Giv en donation